Traditioner

I løbet af året

Vi er en afdeling i stor udvikling. Det er vigtigt for os at fastholde nogle af traditionerne samtidig med at udvikle nye. Vores jule- og sommerfester har ændret lidt karakter fra at være fælles for hele skolen, er det nu delt op, så festerne holdes på hvert trin med aktiviteter tilpasset aldersgruppen og med enkelte fællesaktiviteter.

Fastelavnsfest og motionsdagen er traditioner, vi også holder fast i. Alle tre afdelinger deltager i skolernes Motionsdag. Her er aktiviteterne også tilpasset alder og funktionsniveau.

Den årlige sommerfest

Sommerfesten for Indskolingen og Mellemtrinet foregår på hvert sit trin med en udendørs aktivitet fx rundbold, stjerneløb eller andet. Udskolingens sommerfest er præget af en mere højtidlig del, hvor der uddeles eksamensbeviser eller beviser for, at man har gået på skolen. Der holdes tale for afgangseleverne.

Dagen slutter af med fælles grill i skolegården. Der er stor opbakning til vores fester både fra forældre, men også fra andre familiemedlemmer.

Motion

Motion er også en del af Måbjerg

Motion og Idræt er en vigtig del af hverdagen i de forskellige afdelinger. Indskolinger har udendørs aktiviteter hver dag, Mellemtrinets elever starter hver dag med Morgenfræs i salen og spiller dødbold. For de elever som synes, det er for volsomt, er der enten gåtur eller anden form for bevægelse. I Udskolingen er det gåture indlagt i skemaet og en ugentlig cykeltur i skoven. Som noget nyt har vi i år forsøgt med Yoga.

På skolen er der en klatrevæg, som giver gode muligheder for at røre sig på en anderledes måde.